Ria Strik


Raadslid

Ria Strik is 31 jaar oud en sinds maart dit jaar raadslid bij de gemeente Maastricht. 5.5 jaar geleden maakte zij de overstap naar het veganisme, en is zij zich sindsdien veel meer bewust van wat de gevolgen van haar keuzes eigenlijk precies inhouden voor anderen en voor onze planeet. Dat bracht Ria bij de Partij voor de Dieren, waar ze sindsdien fractieondersteuner was bij onze Maastrichtse fractie. Sinds juni 2021 is zij burgercommissielid bij de Limburgse fractie waar ze het domein Cultuur en Samenlevig op zich neemt. In haar vrije tijd maakt Ria zich hard voor de dieren in de bio-industrie, staat ze graag plantaardig te kokerellen en is ze het liefst te vinden in de natuur.

Waarom is de Partij voor de Dieren in Maastricht nodig?

Er worden in Maastricht nog te vaak beslissingen gemaakt waarbij een select groepje spelers wint, en minder sterke spelers buitenspel worden gezet. Het is tijd voor een partij in de gemeenteraad die een kritisch tegengeluid geeft en opkomt voor mens, dier en natuur, wiens stem niet gehoord wordt. Daarnaast is het in een tijd gekenmerkt door polarisatie, belangrijker dan ooit om mensen uit alle mogelijke lagen van onze samenleving te horen en te verbinden. Want samen wonen we in, en dragen we de zorg voor onze prachtige stad.

Wat wil je in Maastricht bereiken?

Ik ga mij inzetten voor een duurzamer, gezonder en inclusiever Maastricht. Ik pleit voor beter toegankelijke, plantaardige en gezonde voeding binnen onze gemeente, een constructieve aanpak van het hoge percentage laaggeletterden en voor de verbetering van de mentale gezondheid. Gelijke en eerlijke kansen voor iedere Maastrichtenaar, en een veilig bestaan in Maastricht, ongeacht wie je bent.


Een gezondere en groenere aarde begint in Maastricht.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws