Ria Strik


Frac­tie­on­der­steuner

Ria Strik is 30 jaar oud en werkzaam in de horeca. Sinds 4 jaar heeft zij de overstap naar het veganisme heb gemaakt, en is zij veel meer bewust van wat de gevolgen van haar keuzes eigenlijk precies inhouden voor anderen en voor onze planeet. Dat bracht Ria bij de Partij voor de Dieren, waar ze sinds een kleine twee jaar actief is binnen de werkgroep Maastricht. In haar vrije tijd maakt Ria zich hard voor de dieren in de bio-industrie, staat ze graag plantaardig te kokerellen en is ze het liefst te vinden in de natuur.

Waarom is de Partij voor de Dieren in Maastricht nodig?

Er worden in Maastricht nog te vaak beslissingen gemaakt waarbij een select groepje spelers wint, en minder sterke spelers buitenspel worden gezet. Het is tijd voor een partij in de gemeenteraad die een kritisch tegengeluid geeft en opkomt voor mens, dier en natuur, wiens stem niet gehoord wordt. Daarnaast is het in een tijd gekenmerkt door polarisatie, belangrijker dan ooit om mensen uit alle mogelijke lagen van onze samenleving te horen en te verbinden. Want samen wonen we in, en dragen we de zorg voor onze prachtige gemeente.

Wat wil je in Maastricht bereiken?

Ik ga mij inzetten voor een duurzamer, gezonder en inclusiever Maastricht. Zo wil ik het scheiden en recyclen van afval verbeteren en makkelijker maken, ook voor de horeca. Ik pleit voor beter toegankelijke, plantaardige en gezonde voeding binnen onze gemeente en een constructieve aanpak van het hoge percentage laaggeletterdheid en voor de verbetering van de mentale gezondheid. Een gezondere en groenere aarde begint in Maastricht.

Gerelateerd

Bijdragen Nieuws