Vandaag is het Warme­t­rui­endag!


11 februari 2022

Wist je dat, als we met z'n allen in Nederland al één graadje minder warm stoken, we op één dag al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂ besparen?

En dat als we dat een heel seizoen doen, we een megaton CO₂ besparen, wat neerkomt op bijna 30% van de CO₂.-reductie die de overheid in 2030 wil realiseren?

De Partij voor de Dieren wil dat Nederland voorloper wordt in de wereldwijde opdracht om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graden Celsius. Klimaatverandering en de opwarming van de aarde vormen een bedreiging voor miljarden mensen, dieren en planten.

We moeten echter niet alleen overgaan op duurzame, schone energie; er moet ook minder energie gebruikt worden. Doe mee en start vandaag op Warme truiendag, alle kleine bee(s)tjes helpen!

Meedoen is simpel, help het klimaat: trek vandaag je warmste trui, sjaal of onesie aan en zet je verwarming een paar graadjes lager!

Hoeveel graden zet jij de verwarming vandaag lager? Of doe je dat misschien sowieso al elke dag? Laat het ons weten in de comments. Samen maken we het verschil.

Doe je mee? Deel je warme truienfoto in je story met #Warmetruiendag en tag ons @pvddmaastricht!

https://www.partijvoordedieren.nl/.../milieu-klimaat-en...

Verbeter de wereld, begin in Maastricht.