PvdD Maas­tricht lanceert meldpunt vuurwerk


Samen naar een vuur­werkvrij Maas­tricht!

7 december 2022

De Partij voor de Dieren ergert zich al jaren groen, geel en geglitterd aan de overlast die vuurwerk geeft en strijdt al langere tijd voor een vuurwerkvrije stad. “Zolang Maastricht nog niet vuurwerkvrij is, zal de Partij voor de Dieren actie blijven ondernemen!” aldus fractievoorzitter Jules Vaessen. “Vanaf vandaag lanceren wij dan ook een meldpunt voor vuurwerkoverlast.”

Vuurwerk geeft al jaren overlast, zoals ontzettend veel zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen van vuurwerk. Ook is deze overlast niet alleen op Oud & Nieuw zelf, maar start al vele maanden eerder.

“Eigenlijk duurt oud en nieuw van oktober tot februari, daar er in de stad dagelijkse harde knallen te horen zijn.” zegt fractievoorzitter Jules Vaessen. “Het is onacceptabel dat er zoveel mensen zijn die zo ontzettend veel last ervaren van vuurwerk. Ook huisdiereigenaren laten weten hoe hun huisdier in de stress raakt van vuurwerk, met alle gevolgen van dien. En laten we ook zeker de vuurwerkslachtoffers niet vergeten!”

Verschillende gemeentes gaan deze jaarwisseling al vuurwerkvrij, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De Partij voor de Dieren ziet heel graag Maastricht ook terug in deze lijst. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er nu een meldpunt is waar vuurwerkoverlast gemeld kan worden.

Het meldpunt is te vinden via https://meld.partijvoordediere...

Gerelateerd nieuws

Streep door megastal Belvédèreberg door Partij voor de Dieren

De gemeente Maastricht had het plan opgevat om op de Belvédèreberg een megastal voor in totaal 650 schapen (250 ooien en 400 ...

Lees verder

Vacature fractievrijwilliger (2-4 uur per week)

Heb jij interesse in de Maastrichtse politiek en zou je een actieve rol binnen de Partij voor de Dieren willen vervullen? En ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief